Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@10:57:22 GMT

اجلاس داووس؛ 10 نکته دانستنی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۶۰۵۳

اجلاس داووس؛ 10 نکته دانستنی

سوییس اینفو در نوشتاری با عنوان«۱۰ سوال در مورد مجمع جهانی اقتصاد» با طرح ۱۰ سوال اساسی در مورد اجلاس داووس نوشت: پرسش نخست این است که اساسا مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یک بنیاد غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۱ راه اندازی شد. براساس گزارش سالانه، شرکای و اعضای این سازمان کمک هایی مطابق ۳۱۰ میلیون دلار به این بنیاد ارائه می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشست اصلی سالانه این نهاد همه ساله در ماه ژانویه در داووس در شرق سوییس برگزار می شود و امسال نیز شاهد پنجاهمین گردهمایی سالانه این مجمع از تاریخ  ۲۱ تا ۲۴ ژانویه (۱ تا ۴ بهمن) خواهیم بود.

 شرکا و اعضای این مجمع چه کسانی هستند؟

اعضای این بنیاد یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مانند گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم گیری ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم کرده و سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون فرانک سوییس کمک می کنند.  

همچنین نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت دیگر از جمله ۱۰۰۰ شرکت بزرگ سالانه بیش از ۲۷ میلیون فرانک سوییس حق عضویت پرداخت می کنند.

هزینه حضور در نشست داووس چقدر است؟

مجمع جهانی اقتصاد توسط صاحبان مشاغلی تامین مالی می شود که شرکت های آنها درآمد سالانه ای بیش از ۵ هزار میلیون فرانک تولید می کنند و سهم سالانه آنها بین ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار فرانک سوییس است.  

بیشتر انواع عضویت سالانه شامل فرصت هایی برای روسا، مدیرعامل ها یا مدیران شرکت ها است که قصد شرکت در نشست داووس را دارند. اما برای انجام این کار آنها باید هزینه ورودی هم بپردازند که نزدیک به ۲۵ هزار فرانک است.

دیگر شرکت کنندگان در این نشست چه کسانی هستند؟

نمایندگان دولت ها و افرادی همچون مشاهیر، روزنامه نگاران، رهبران مذهبی و فعالان نیز به داووس دعوت می شوند.

 آیا سوییس هم سالیانه از این مجمع حمایت می کند؟

سوییس به عنوان میزبان این نشست مجمع جهانی اقتصاد را رویدادی خارق العاده برای کشورش می داند که فرصتی بی نظیر و فرامرزی برای دیدار چهره های عالی رتبه و گفت و گو و تبادل نظر در مورد مسائل مهم جهانی فراهم می کند. در این زمینه، سوییس بیشتر، هزینه های امنیتی مجمع را تامین می کند.

کلیات لایحه امنیتی نشست داووس چیست؟

وزارت دفاع سوییس برای تضمین امنیت زمینی و هوایی این نشست سالانه ممکن است تا ۵ هزار از کارمندان خود را با هزینه ای حدود ۳۲ میلیون فرانک مستقر کند. بخش اعظم این پشتیبانی از طریق سربازان یا خلبانان سوییسی انجام می شود.

هزینه های امنیتی اضافی برای رویداد داووس ۹ میلیون فرانک در نظر گرفته شده که میان چند کانتون سوییس از جمله کانتون گراوبوندون (شهر داووس در این کانتون واقع شده است) تقسیم می شود و اگر در شرایط غیر معمول و یا به دلایل استثنایی، مانند یک حادثه تروریستی یا سایر تهدیدات مهم، فراتر از ۹ میلیون فرانک شود، دولت فدرال هزینه های اضافی را تحت پوشش خود قرار می دهد.

چرا جلسه سالانه داووس از چنین شهرتی برخوردار است؟

این مجمع ۳ هزار رهبر سیاسی، تجاری، اجتماعی، علمی و رسانه ای را از بیش از ۱۱۰ کشور جهان برای بحث در مورد مناسب ترین موضوعات در دستور کار جهانی گرد هم می آورد. در واقع این مجمع خود را متعهد به «بهبود جهان» می داند. ضمن آنکه تنها ۲۴ درصد شرکت کنندگان زن هستند.

 آیا به راستی مجمع جهانی اقتصاد دگرگونی های چشمگیری در جهان ایجاد کرده است؟

در پاسخ باید گفت به طور مستقیم خیر، چراکه ماموریت نشست داووس تسهیل گفت و گو و تبادل عقاید است.

دلایل انتقاد از نشست داووس چیست؟

منتقدان مجمع جهانی اقتصاد این نشست را "کلوپ بازرگانان ثروتمند" می دانند که اهداف خوبی دارد اما فقط به علایق خود اهمیت می دهد و در داووس به صورت خصوصی فعالیت می کند. برخی منتقدان مجمع جهانی اقتصاد را مروج جهانی شدن می دانند که به گفته آنها سبب افزایش فقر شده و محیط زیست را نابود کرده است.

آیا نشست داووس به این انتقادات وقعی می نهد؟

در دنیایی که از شرکت ها و دولت ها خواسته می شود بیشتر پاسخگو باشند، مجمع جهانی اقتصاد در صدد پیشرفت است. «کلاوس شواب» ۸۱ ساله که موسس این مجمع است به تازگی از بیانیه ۵۰ صفحه ای خود پرده برداری کرده که در آن بر سرمایه داری پایدار با شعار «ذینفعان برای جهانی منسجم و پایدار» متمرکز شده است.

برچسب‌ها سوئیس مجمع جهانی اقتصاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سوئیس مجمع جهانی اقتصاد سوئیس مجمع جهانی اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز از سفر خود به آذربایجان با حضور در سفارت ایران در باکو با سیدعباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث و بررسی تحولات اخیر رابطه ایران و آذربایجان و اقدامات فرهنگی صورت گرفته و همچنین فضای فرهنگی پیش روی دو کشور از مهم‌ترین محورهای این دیدار بود.

وزیر فرهنگ بامداد روز گذشته (دوازدهم اردیبهشت) به منظور حضور و سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی عازم باکو شد.

اسماعیلی در این مجمع با اشاره به اهداف جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، بر نقش سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برای ایجاد صلح پایدار جهانی و رفع منازعات کشورها تاکید کرد.

وی همچنین در حاشیه برگزاری این مجمع با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار بر تعاملات فرهنگی طرفین به‌ویژه در حوزه سینمایی تاکید کرد.

کد خبر 6095193 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • ۹ نکته کلیدی گمرک در اجرای مطلوب قانون ساماندهی مبادلات مرزی
  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • مجمع سالانه هیات فوتبال استان کرمان برگزار شد