Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:47:36 GMT

اجلاس مجمع جهانی اقتصادی در داووس آغاز بکار کرد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۸۳۲۱

اجلاس مجمع جهانی اقتصادی در داووس آغاز بکار کرد

نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد معروف به نشست داووس امسال در سایه افزایش تنش‌ها، ناآرامی‌ها و معضلات ناشی از سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه و اختلافات تجاری آن با اتحادیه اروپا برگزار می شود.

پنجاهمین گردهمایی سالانه مجمع جهانی اقتصاد امسال هم طبق سنت سالیان اخیر در اواخر نخستین ماه میلادی و از ۲۰ تا ۲۴ ژانویه (۳۰ تا ۴ بهمن) همچون دوره های پیش در شهر داووس سوئیس و با حضور سران و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی کشورهای مختلف برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اجلاس امسال بر هفت موضوع متمرکز خواهد بود: نجات سیاره زمین، جامعه و آینده کار، منافع فن آوری، اقتصاد منصفانه، کسب و کار بهتر، آینده سالم و ماوراء ژئوپولتیک.

سه هزار میهمان در اجلاس امسال حضور خواهند یافت که از جمله آنان می توان به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا و کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا اشاره کرد.

پیش بینی می شود در کنار موضوع های از پیش تعیین شده، رویارویی تهران و واشنگتن و اوجگیری تنش های خاورمیانه، رقابت تجاری آمریکا و چین و اختلافات دو سوی اقیانوس اطلس از جمله مسائلی باشند که در دیدارهای سران اقتصادی و سیاسی به آنها پرداخته شود.

گرتا تونبرگ نوجوان سوئدی حامی محیط زیست نیز برای دومین سال پیاپی در داووس حضور می یابد و دیدار احتمالی او و دونالد ترامپ که بر خلاف پارسال میهمان داووس بوده و با انکار تغییرات آب و هوایی آن را حقه چینی ها می داند، گمانه زنی رسانه های جهان را برانگیخته است.

بر اساس گزارشی که مجمع پیش از برگزاری اجلاس امسال منتشر کرد، بی ثبات اقتصادی، تغییرات اقلیمی، دسترسی نابرابر به اینترنت و فشار بر نظام های بهداشت و درمان دغدغه های اصلی مردم جهان به شمار می روند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز گذشته با اشاره به تحولات اخیر در حوزه دیپلماسی اظهار داشت: قرار بود محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همین روزها برای شرکت در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس به سوییس برود که به رغم دعوت رسمی و حضوری اولیه از ایشان، برنامه تنظیمی را به هم زدند و برنامه‌ای که توافق شده بود و ترتیبات دیگری را در نظر گرفتند که این سفر متاسفانه انجام نمی شود.  

حدود دو هزار و ۸۰۰ نفر از سیاستمداران از بیش از ۱۱۸ کشور در پنجاهمین اجلاس جهانی در شهر داووس سوئیس حضور خواهند داشت که ۳۰۰ نفر کمتر از تعداد حاضران در نشست سال گذشته است. به گفته سخنگوی مجمع جهانی اقتصاد دلیل این کاهش این است که امسال نشست های بیشتری برگزار می شود و  تمرکز اصلی بر دعوت از روسای کشورها بوده است.

مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یک بنیاد غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۱ راه اندازی شد. براساس گزارش سالانه، شرکای و اعضای این سازمان کمک هایی مطابق ۳۱۰ میلیون دلار به این بنیاد ارائه می دهند.

نشست اصلی سالانه این نهاد همه ساله در ماه ژانویه در داووس در شرق سوییس برگزار می شود و امسال نیز شاهد پنجاهمین گردهمایی سالانه این مجمع از تاریخ  ۲۱ تا ۲۴ ژانویه (۱ تا ۴ بهمن) خواهیم بود.

 شرکا و اعضای این مجمع چه کسانی هستند؟

اعضای این بنیاد یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مانند گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم گیری ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم کرده و سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون فرانک سوییس کمک می کنند.  

همچنین نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت دیگر از جمله ۱۰۰۰ شرکت بزرگ سالانه بیش از ۲۷ میلیون فرانک سوییس حق عضویت پرداخت می کنند.

هزینه حضور در نشست داووس چقدر است؟

مجمع جهانی اقتصاد توسط صاحبان مشاغلی تامین مالی می شود که شرکت های آنها درآمد سالانه ای بیش از ۵ هزار میلیون فرانک تولید می کنند و سهم سالانه آنها بین ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار فرانک سوییس است.  

بیشتر انواع عضویت سالانه شامل فرصت هایی برای روسا، مدیرعامل ها یا مدیران شرکت ها است که قصد شرکت در نشست داووس را دارند. اما برای انجام این کار آنها باید هزینه ورودی هم بپردازند که نزدیک به ۲۵ هزار فرانک است.

دیگر شرکت کنندگان در این نشست چه کسانی هستند؟

نمایندگان دولت ها و افرادی همچون مشاهیر، روزنامه نگاران، رهبران مذهبی و فعالان نیز به داووس دعوت می شوند.

 آیا سوییس هم سالیانه از این مجمع حمایت می کند؟

سوییس به عنوان میزبان این نشست مجمع جهانی اقتصاد را رویدادی خارق العاده برای کشورش می داند که فرصتی بی نظیر و فرامرزی برای دیدار چهره های عالی رتبه و گفت و گو و تبادل نظر در مورد مسائل مهم جهانی فراهم می کند. در این زمینه، سوییس بیشتر، هزینه های امنیتی مجمع را تامین می کند.

کلیات لایحه امنیتی نشست داووس چیست؟

وزارت دفاع سوییس برای تضمین امنیت زمینی و هوایی این نشست سالانه ممکن است تا ۵ هزار از کارمندان خود را با هزینه ای حدود ۳۲ میلیون فرانک مستقر کند. بخش اعظم این پشتیبانی از طریق سربازان یا خلبانان سوییسی انجام می شود.

هزینه های امنیتی اضافی برای رویداد داووس ۹ میلیون فرانک در نظر گرفته شده که میان چند کانتون سوییس از جمله کانتون گراوبوندون (شهر داووس در این کانتون واقع شده است) تقسیم می شود و اگر در شرایط غیر معمول و یا به دلایل استثنایی، مانند یک حادثه تروریستی یا سایر تهدیدات مهم، فراتر از ۹ میلیون فرانک شود، دولت فدرال هزینه های اضافی را تحت پوشش خود قرار می دهد.

چرا جلسه سالانه داووس از چنین شهرتی برخوردار است؟

این مجمع ۳ هزار رهبر سیاسی، تجاری، اجتماعی، علمی و رسانه ای را از بیش از ۱۱۰ کشور جهان برای بحث در مورد مناسب ترین موضوعات در دستور کار جهانی گرد هم می آورد. در واقع این مجمع خود را متعهد به «بهبود جهان» می داند. ضمن آنکه تنها ۲۴ درصد شرکت کنندگان زن هستند.

 آیا به راستی مجمع جهانی اقتصاد دگرگونی های چشمگیری در جهان ایجاد کرده است؟

در پاسخ باید گفت به طور مستقیم خیر، چراکه ماموریت نشست داووس تسهیل گفت و گو و تبادل عقاید است.

دلایل انتقاد از نشست داووس چیست؟

منتقدان مجمع جهانی اقتصاد این نشست را "کلوپ بازرگانان ثروتمند" می دانند که اهداف خوبی دارد اما فقط به علایق خود اهمیت می دهد و در داووس به صورت خصوصی فعالیت می کند. برخی منتقدان مجمع جهانی اقتصاد را مروج جهانی شدن می دانند که به گفته آنها سبب افزایش فقر شده و محیط زیست را نابود کرده است.

برچسب‌ها سوئیس مجمع جهانی اقتصاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سوئیس مجمع جهانی اقتصاد دونالد ترامپ دونالد ترامپ سوئیس مجمع جهانی اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا

مجمع جهانی بیداری اسلامی در واکنش به سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا در بیانیه‌ای تاکید کرد: اعتراضات دانشجویی در آمریکا نشان داد که شکاف بین حاکمیت و جامعه مدنی به ویژه دانشگاه فراتر از آن چیزی است که دولتمردان و سیاسیون آمریکایی تصور می‌کنند.

به گزارش ایسنا، متن بیانیه مجمع جهانی بیداری اسلامی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
تاریخ در حال تکرار است و دانشگاه‌های آمریکایی بعد از ۵۷ سال که از جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیا می‌گذرد، مجدداً به صحنه اعتراض و انتقاد از سیاست‌های جنگ‌طلبانه  آمریکا در قبال مسأله فلسطین و غزه تبدیل شده است.
 
در آوریل ۱۹۶۸ دانشگاه کلمبیا مبدأ اعتراضاتی در آمریکا شد که باعث عقب‌نشینی این کشور از جنگ ویتنام گردید. در هفته‌های اخیر نیز این دانشگاه که دژ اصلی لابی صهیونیسم در آمریکاست، پیشگام خیزش بزرگ دانشجویی علیه سیاست‌های حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی شده است که در حال حاضر به بیش از ۱۰۰ دانشگاه معتبر آمریکایی تسری کرده است.  

اعتراضات دانشجویان و اساتید به دلیل آنکه دانشجویان هیچ وابستگی  به موسسات اقتصادی و احزاب و گروه‌ها و لابی رنت‌های تکنوکراسی ندارند و نوعا باطن پاک‌تر و ضمیر صاف‌تری دارند از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالایی و در نتیجه اثرگذاری بیشتری برخوردار  می‌باشند و دولت آمریکا را عملاً در «وضعیت سخت و دشوار» قرار داده است که این مسأله در اظهارنظر مقامات کنونی و سابق آمریکایی به وضوح مشخص است.
 
برخلاف اظهارات مضحک بایدن رئیس جمهور آمریکا که با فرار به جلو و توسل به حربه یهودستیزی تلاش می‌کند دانشجویان و اساتید معترض را به یهودستیزی متهم کند، اساتید و دانشجویان یهودی به ویژه در دانشگاه کلمبیا نقش مؤثر و برجسته‌ای در تحرک و سازماندهی جنبش دانشجویی دارند.

اینک لازم است افکار عمومی جهان و منطقه را به نکات زیر جلب می‌نماید:
 
یک؛ اعتراضات دانشجویی در آمریکا، قطعاً پدیده جدید و عجیبی است که تا پیش از این کمتر قابل پیش‌بینی و تصور بود. اولین‌بار در دهه‌های اخیر است که مسأله‌ای سیاسی تبدیل به جنبش دانشجویی با این گستردگی می‌شود و این یعنی نخبگان جامعه آمریکا علی‌رغم سانسور گسترده رسانه‌ای پیام مهمی را می‌گیرند و به درک درستی از آنچه که در فلسطین می‌گذرد رسیده‌اند.
 
دو؛ با وجود روایت‌گری دروغین دولت آمریکا و محافل رسانه‌ای و سیاسی همسو با آن پیرامون تحولات فلسطین و جنگ غزه، لیکن اعتراضات دانشجویی در آمریکا نشان داد که شکاف بین حاکمیت و جامعه مدنی به ویژه دانشگاه فراتر از آن چیزی است که دولتمردان و سیاسیون آمریکایی تصور می‌کنند. امروز در جامعه آمریکایی عملاً با پدیده‌ای مواجه هستیم که نشان می‌دهد دولت و حامیان رژیم صهیونیستی در داخل آمریکا عملاً قدرت اقناع جامعه مدنی، اساتید و دانشجویان در خصوص سیاست‌های حمایتی خود از اسرائیل را از دست داده‌اند که این مسأله قطعاً به مبدأ و نقطه آغازی بر تحولات و دیدگاه‌های ضد دولتی در آمریکا تبدیل خواهد شد.
 
سه؛ دولت آمریکا برخلاف ادعاهای حقوق بشری، برخورد خشن و سرکوبگرانه را با دانشجویان و اساتید معترض که مطالبات کاملاً برحق، مشروع، قانونی و انسان‌دوستانه دارند، در دستور کار قرار داده است. ماهیت و چگونگی رفتار آمریکا با معترضان و بازداشت هزاران دانشجو و استاد معترض، در حقیقت نقاب از چهره دموکراسی آمریکایی انداخته و رژیم آمریکا را بیش‌ازپیش در افکار عمومی جهان بی‌اعتبار ساخته است.
 
چهار؛ با توجه به اینکه دانشگاه نقش برجسته‌ای در زیست اجتماعی و روندهای سیاسی دارد و به عنوان لوکوموتیوی که جامعه را هدایت می‌کند و در مقام نیروی محرکه راهبردی، تمام فرآیندهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و ... را در جنبه‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌دهد، بنابراین هرگونه برخورد خشن واشنگتن با جنبش دانشجویی معترض نه تنها راه به جایی نمی‌برد بلکه برعکس جماعت بیشتری از مردم بی‌طرف را در آمریکا به سمت «حمایت از فلسطین» و «ضدیت با رژیم جنایتکار صهیونیستی» سوق می‌دهد؛ آنهم در شرایطی که آمریکا بزرگ‌ترین متحد راهبردی اسرائیل در دنیا محسوب می‌شود و صهیونیست‌ها نیز به لطف حمایت‌های آمریکا افزون بر ادامه نسل‌کشی در غزه، در سال‌های اخیر تلاش‌های فراوان و هزینه‌های هنگفتی برای به حاشیه راندن فلسطین از متن تحولات منطقه و جهان کرده‌اند.
 
پنج: سیاست سرکوب دانشجویان آزاده قطعا نتیجه عکس خواهد داد و استمرار و توسعه اعتراضات انسانی دانشجویان در دیگر نقاط جهان و از جمله کشورهای اروپایی را موجب خواهد شد.

شش؛ حمایت از فلسطین و اعلام انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی، بلندترین صدایی است که امروز در کشوری که موتور محرک ادامه حیات و بقاء موجودیت اسرائیل در دنیا است، شنیده می‌شود. این از پدیده‌ها و تحولات عجیبی است که برای نخستین بار در بیش از ۷۵ سال گذشته که از تأسیس اسرائیل می‌گذرد در آمریکا در حال وقوع است. بدون شک اتفاقات کنونی دانشگاه‌های آمریکایی که باعث وحشت سران صهیونیستی و کابینه جنگ نتانیاهو شده است، با وجود سرکوب و مقاومت در مقابل درخواست معترضان، دیر یا زود به ثمر خواهد نشست و بر روندهای تصمیم‌ساز دولت آمریکا در قبال جنگ غزه و رویکردهای حمایتی شدید از رژیم صهیونیستی اثر خواهد گذاشت.  
 
با توجه به تعمیم خواسته دانشجویان آمریکایی در جهت توقف نسل کشی صهیونیست ها در غزه، دیگر ملت ها و به خصوص طبقه منورالفکر و تحصیل کرده و در حال تحصیل در سراسر جهان برانگیخته شده و حلقه محاصره را علیه صهیونیست ها و حامیان آنها تنگ‌تر خواهد کرد.

مجمع جهانی بیداری اسلامی ضمن محکوم کردن سرکوب گسترده این اعتراضات دانشجویی از همه ملت های آزادی‌خواه اعم از مسلمان و غیر مسلمان می‌خواهد اقدامات لازم را در جهت متوقف کردن جنایات این  رژیم صفاک انجام دهند.
 
 مجمع جهانی بیداری اسلامی

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود
  • اجرای طرح آمارگیری نیروی کار در اردبیل آغاز شد
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • آمارگیری نیروی کار در استان اردبیل آغاز شد
  • آغاز بکار بنیاد خیریه برنا در استان سمنان
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد | عکس
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد